SEO-teksten laten schrijven en online beter gevonden worden

Heb jij als professional moeite met het op een goede manier verwoorden van jouw boodschap én online beter gevonden worden?
Pakkend verwoorden met vindbaarheid (zoektermen) is een hele uitdaging. Een uitdaging waar ik mijn passie volledig in kwijt kan.

Laat mij jou helpen met het schrijven van prettig leesbare SEO-teksten. Aansprekende teksten waar jij trots op kunt zijn.

Hoe ik jou help met verhalende SEO-teksten

In een (telefonisch) gesprek stel ik jou een aantal gerichte vragen. Welk doel wil je bereiken, welke aanspreekvorm wil je hanteren, wie spreek je persoonlijk aan en wat wil je diegene precies vertellen? Dit is belangrijk omdat ik vanuit jou aan jouw bezoeker (lees  potentiële klant) schrijf. Daarnaast kun je mij alle bestaande of nieuwe informatie over jou en jouw diensten mailen. Ik verdiep mij erin en neem al het essentiële mee in jouw boodschap. Als je een website hebt mag je mij natuurlijk ook verwijzen naar de informatie die daar staat.
​Ik ga ervoor dat al jouw informatie op de mooist mogelijke manier verwoord wordt.

Zoektermen nagaan ​en verwerken

SEO-teksten laten schrijven loontAan de hand van een zoektermen onderzoek ga ik een goede zoekterm voor elke pagina van jouw site creëren. Een goede zoekterm is een term waarop veel mensen online zoeken en die maar weinig gebruikt wordt door jouw concurrenten. Hij moet niet te algemeen zijn, anders loop je het risico dat er tussen de zoekers veel mensen zitten die niet jouw doelgroep zijn.
Om een zoekterm verhalend en niet storend te verwerken in de tekst is het belangrijk dat je tekst uit minimaal driehonderd woorden bestaat. Sowieso is dit minimale aantal belangrijk voor relevantie. Als er in Google op een term gezocht wordt, wil Google nu eenmaal een pagina tonen waar veel te vinden is over deze zoekterm. ​

​Als ik schrijf voor jouw doelgroep, schrijf ik ook voor SEO. Informatie ordenen en overzichtelijk presenteren is fijn voor je bezoeker maar zeker ook voor Google. Beide kunnen snel scannen waar het over gaat, wat waar te lezen is en of de informatie overeenkomt met het gezochte. ​Ik verwerk jouw zoekterm in alinea’s met krachtige koppen en op andere plekken waar Google scant. Hierdoor wordt jouw pagina aangemerkt als relevant naar aanleiding van de ingetoetste zoekterm in Google. Hoe relevanter jouw pagina, des te hoger Google hem wil laten zien in de zoekresultaten.

​Aansprekende meta-omschrijving schrijven

Voor elke pagina schrijf ik een meta-omschrijving, de titel en omschrijving van een pagina die in Google verschijnt na het ingeven van een zoekterm. Ik zorg ervoor dat jouw pagina zo treffend wordt samengevat dat mensen er op willen klikken. Veel klikkers zorgen, net als een pagina die aanspreekt, voor het hogerop komen in Google.


Het (her)schrijven van één pagina met SEO-teksten houdt het volgende in:

  • Een zoektermenonderzoek (een goede zoekterm nagaan a.d.h.v. zoekvolume en concurrentie)
  • Het (her)schrijven van alle informatie (minimaal driehonderd woorden voor SEO) en het verwerken van de zoekterm (voor 100% SEO-optimalisatie)
  • Het schrijven van een pakkende meta-omschrijving met de zoekterm voor de Google resultaten (titel en samenvatting van de pagina)
  • Een Word-document waaruit je de meta-omschrijving en de volledige tekst met koppen kunt kopiëren, waarna je het makkelijk met de juiste opmaak op je pagina plakt
  • Een correctie- bijschaafronde om de puntjes op de ‘i’ te zetten

“Naast het bouwen van een prachtige site heeft Berry ook pakkende teksten voor mijn pagina’s geschreven. Ik waardeer Berry’s persoonlijke aandacht en behulpzaamheid enorm. Met doorverwijzingen en andere slimme acties doet hij extra dingen voor vindbaarheid. Ik ben super blij met het resultaat.”

Kindercoach Fiona de Jong-Kiers
www.kindercoachfiona.nl


Kosten van mijn SEO-teksten

Als je bovenstaande opsomming leest, begrijp je vast dat er best wat werk en tijd in een pagina zit. Het gaat dan om een pagina met minimaal 300 woorden en maximaal 700 woorden.
Net als over mijn manier van werken, ben ik over mijn kosten heel transparant. Ik vraag voor mijn (her)schrijven € 65,- excl. BTW per uur en bereken altijd een scherpe totaalprijs.

Ondertussen heb ik al voor veel coaches en therapeuten SEO-teksten geschreven. Ik schrijf graag voor mensen die andere mensen persoonlijk voorthelpen. Dit past bij mijn persoonlijkheid en schrijfstijl.

Wil jij tekstueel beter voor de dag komen en online beter gevonden worden?
Wordt het tijd dat jouw boodschap, hetgeen jij wilt zeggen, echt goed gebracht wordt?
Neem dan contact met me op door te bellen met 06 145 12 773 of onderstaand contactformulier in te vullen.